BÆREDYGTIGHED OG
GRØN INDSTILLING

Siden begyndelsen tilbage i 1998 har vi haft fokus på, at producere vores blomster under særlig hensyntagen til miljøet. Det er vigtigt for os, at uanset hvor vores blomster produceres, så er produktion og alle andre processor optimeret, så du kan købe vores produkter med god samvittighed.

Begge vores lokationer – både i Danmark og Portugal – er godkendt og certificeret under det internationale miljøregistreringssystem MPS – Milieu Programma Sierteelt. Hver måned registrerer og dokumenterer vi vores forbedringer af hensyn til miljø og bæredygtighed. MPS er en international organisation, som kontrollerer hvor miljøbevidste og bæredygtige gartnerier er rundt om i hele verden.

MPS certificeringer er inddelt i 3 grupperinger – MPS-ABC, MPS-GAP og MPS-SQ.

Læs mere om MPS her Milieu Programma Sierteelt.

MPS-ABC

Som certificeret hos MPS er vi som producent/gartneri forpligtet til at indrapportere og registrere vores månedlige forbrug af energi, gødning og kemikalier, samt affaldshåndtering. Hver måned opgøres registreringerne med et antal point ud fra hvad og hvor meget der er blevet registreret.

Har man 70 point eller derover er man kvalificeret til et MPS-A certifikat – siden vi tilmeldte os miljøprogrammet i 2009, har vi været A-certificeret og det er vores fortsatte målsætning at fastholde denne kvalificering.

MPS-GAP

GAP står for Good Agricultural Practice og relaterer sig til planteproduktionen samt håndteringen af dette. For at kunne opnå certicering af MPS-GAP er MPS-ABC en forudsætning. MPS-GAP certifikatet er et miljøcertifikat, der vurderer produktionen i forhold til miljø generelt, arbejdsmiljø og produktionsforhold.


MPS-GAP Certifikatet understreger at vi efterlever den Europæiske Detailsalgsorganisation EUREP’s kriterier for sikker, bæredygtig og sporbar produktion af høj kvalitet. Dette certifikat er enormt vigtigt for os, da det er en godkendelse af at vi lægger en stor ære i, at vores produkter er produceret under mest mulig hensyntagen til vores miljø.

MPS-SQ

Som den nyeste udvidelse af MPS-pakken er vi i 2019 blevet MPS-SQ certificeret – SQ står for Socially Qualified. Dette certifikat bekræfter at vores produkter er produceret under gode og sunde arbejdsmiljøforhold, hvor vi tager ansvar for vores medarbejderes sikkerhed og trivsel. Vi skal under dette certifikat opfylde en del krav, herunder også ansættelses-, sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold.


Dette certifikat omhandler primært ‘de bløde værdier’ omkring vores medarbejdere, og det er derfor et rigtig vigtigt certifikat for os. Vi går meget op i, at vores medarbejdere har de rette arbejdsforhold, som sikre god trivsel og arbejdsglæde hos vores medarbejdere.