Princess of Passion artikel

Ved åbningen af dette års Odense Blomsterfestival 2019 havde vi den store ære, at få navngivet og døbt en helt ny Hortensia-sort fra vores egen forædling – Hortensia Princess Of Passion™. 

schroll ceremoni kronprinsesse mary

Princess Of Passion™ er en særdeles smuk pink Hortensia med et mørkt løv, som gør den mere tolerant overfor sollys end andre lyserøde Hortensia.
Denne sort startede som en Hortensia-krydsning tilbage i 2013 og har sidenhen gennemgået talrige tests i vores forædlingprogram – ved hver udvælgelse har den klaret sig langt bedre end sammenlignelige sorter, og vi var derfor ikke i tvivl om, at det skulle være netop denne smukke Hortensia H.K.H. Kronprinsesse Mary skulle navngive.

schroll navngivning kronprinsesse mary

H.K.H. Kronprinsesse Mary indledte dåben med en fin tale – netop om Hortensia og den nye sort. 

Blomsten Hortensia stammer oprindelig fra Japan – og her fortæller man stadig historien om, hvordan kejseren sendte Hortensiaer til sin smukke elskede og hendes familie.
Både som et tegn på, hvor dybfølt han holdt af hende og som en undskyldning for, at han havde interesseret sig mere for politik og forretninger end for hendes skønhed.
Både i Japan og i resten af verden er den blå Hortenisa den dag i dag et symbol på undskyldende ydmyghed. Ligesom den lilla Hortensia er et billede på empati og et ærligt ønske om at forstå andre.
Mest betagende er dog forædlingen af den lyserøde Hortensia – en blomst, der symboliserer betingelsesløs kærlighed og betingelsesløs hengivenhed.
Må denne nye, uendeligt smukke, farve-nuancerede, fynske Hortensia folde sig ud i fuldt flor, sprede kærlighed og bringe mennesker endnu tættere sammen.

Jeg døber denne nye Hortensia: Princess Of Passion™

Vi er meget stolte og beærede over at H.K.H. Kronprinsesse Mary har døbt og navngivet Princess Of Passion™. Læs mere om Princess Of Passion™ her.

hortensia navngivning kronprinsesse mary