Schroll

Colorful & Lovely

COLORFUL & LOVELY

I 2017 introducerede vi et nyt koncept Colorful & Lovely. Colorful & Lovely består af vores specielle Hortensiasorter med en stor etiket, der beskriver den aktuelle sort, samt en matchende potte, som ligner en antik portvinstønde.

I Colorful & Lovely indgår udelukkende kvalitetssorter, som er specielt udvalgt til netop denne serie.

Serien kommer i 5 forskellige farver – blå, hvid, rød, lilla og lyserød.

colorful and lovely etiketter

Dette produkt er særligt anvendeligt, som værtindegave eller anden form for gave. Det fine pottecover i vintønde-look skaber et fuldendt produkt – lige til at tage med under armen.

Colorful & Lovely sælges kun i særligt udvalgte butikker.

Alle vores Hortensia-sorter kan placeres både inde og ude, vi anbefaler dog at man ikke placerer sine nyindkøbte Hortensia i blomst udendørs, førend det er frostfrit. 
Vi producerer Hortensia i 10,5 cm og 13 cm potter – 2 størrelser som er nemme at anvende i vindueskarmen eller på et veldækket bord.

Til haven og krukkerne anbefaler vi vores store pottestørrelser – 21 cm og 29 cm potter. De gør det let at friske havekrukkerne op i en fart. 
Så snart nattefrosten slipper sit tag i løbet af foråret, kan vores Hortensia sættes udenfor. Alle vores Hortensia er vinterhårdføre.

GODE RÅD OM HORTENSIA

Alle vores Hortensia er vinterhårdføre og kan tåle frost. Kommer der ikke blomster i din Hortensia skyldes det som regel den sene nattefrost, som ødelægger blomsteranlæggene.
Læs mere om vores tips og tricks til pasning her.

Du må gerne beskære din Hortensia, men en god fingerregel er at undgå beskæring efter Skt. Hans. I løbet af sommeren og sensommeren dannes næste års blomster, det er derfor vigtigt ikke at klippe disse af.
Læs mere om vores pasningstips her.

Alle Hortensia er fra naturens hånd enten hvide, lyserøde eller røde, men de har den unikke egenskab, at blomsterne af macrophylla typer skifter farve afhængigt af surhedsgraden og mængden af aluminiumssulfat i jorden. For at din Hortensia kan optage blåfarvningen skal jorden have den korrekte pH. 
Læs mere om blåfarvning og jord her.

Hortensia er generelt meget tørstige og kræver meget vand for at holde sig smukke. Alle vores Hortensia er færdiggødet til resten af året når de forlader vores gartneri, du behøver derfor ikke tilføre yderligere gødning det første år.
Læs mere om vores gode råd til vanding og gødning her.

Hortensia kan som udgangspunkt godt lide sol, men er meget følsom overfor udtørring. Derfor oplever mange at blomsterhovederne får brune svidninger.
Læs mere om vores gode råd til placering og vanding her

I 2007 etablerede vi vores egen forædlingsafdeling med fokus på udvikling af nye spændende og ikke mindst smukke Hortensia. 
Hvert år introducerer vi nye sorter til markedet – sorter der er testet og tilpasset  det danske klima. 
Se og læs mere om alle vores sorter her